Gids voor online dating

Klik, surf en typ je weg naar liefde door deze basisregels te volgen

Daten is op zichzelf al ingewikkeld genoeg; wanneer je de verwarring van online datingsites toevoegt, kan dit gewoon intimiderend zijn. Maar het is eenvoudiger –– en leuker! –– dan u denkt. Om nog maar te zwijgen: elke dag trouwen gemiddeld 236 mensen die elkaar op eHarmony.com hebben ontmoet. Dat is meer dan 86.000 mensen per jaar! Dus, hoe ga je van inloggen naar het vinden van je perfecte match? Er is een techniek om door het virtuele speelveld te navigeren. Hier, alles wat je moet weten om liefde te vinden op de beste datingsites het World Wide Web.

1. Uw profielfoto

Het kan moeilijk lijken om op te vallen in de enorme zee van online daters; de beste manier om dit te doen is door een geweldig profiel te maken – en zorg ervoor dat u altijd een foto toevoegt. “Het aantal keren dat mensen worden benaderd wanneer ze foto’s hebben, is meer dan wanneer ze dat niet doen”, zegt Gian Gonzaga, PhD, senior directeur onderzoek en ontwikkeling van eHarmony en hoofd van eHarmony Labs. Dus, hoe bepaal je welke foto’s je wilt posten? Laat groepsfoto’s achter, waardoor het voor andere mensen verwarrend kan zijn om je te identificeren, adviseert Spira en een headshot te kiezen waarin je lacht. “Je primaire foto zou helemaal over jou moeten gaan.” Ze beveelt aan om alleen drie tot vijf foto’s te plaatsen – en nog meer en “het is alsof je je toekomstige partner al verstikt.” Zorg er ook voor dat u een opname maakt waarbij u uw lichaam kunt zien.

2. Uw profiel

Uw doel zou moeten zijn om een ​​aantrekkelijk profiel te creëren dat de interesse van mensen wekt en ervoor zorgt dat ze meer over u willen weten. Om dat te doen, “praat over jezelf in anekdotes”, zegt Gonzaga. In plaats van te zeggen dat je graag kookt (wat veel mensen zullen doen), beschrijf je in detail wat je favoriete maaltijd is om te maken. “Het geeft een rijker beeld van wie je bent”, voegt hij eraan toe. Volgens Spira moet de toon vrolijk en gelukkig zijn. Blijf uit de buurt van sarcasme. “Het probleem is dat omdat je de stemmen van mensen niet hoort, het moeilijk te zeggen is of ze sarcastisch zijn of onbeleefd zijn.” Als je iets schrijft en bang bent dat het verkeerd wordt opgevat, is het waarschijnlijk het beste om het niet te posten.

3. Doe je voordeel

Meerdere mensen tegelijkertijd daten is een vreemde gewoonte om aan te wennen en kan vaak onverantwoordelijk lijken, maar als het gaat om online dating, is het een slimme zet om verschillende nieuwe mensen tegelijk te ontmoeten. “Het is een spel met getallen”, zegt Spira. “Ik ken mensen die drie keer per dag uitgaan, elke dag! Het klinkt misschien als seriële dating, maar als je geïnteresseerd bent om echt contact te maken met iemand, is er niets mis met uitgaan met meerdere mensen tegelijk.”  Vergeet niet om ook sex datingsite te bezoeken en die ook door te nemen als u geen relatie wilt op dit moment. Houd er ook rekening mee dat u meestal voor deze sites betaalt, dus als u waar voor uw geld krijgt, moet u efficiënt weten wie er is.

4. Voer een zet uit

In uw eerste e-mail aan een potentiële partner is het cruciaal om aan te geven dat u zijn profiel hebt gelezen en er belangstelling voor heeft getoond. Volgens OkTrends zijn de drie belangrijkste zinnen in de eerste e-mails met het hoogste responspercentage “u zegt”, “goede smaak” en “merkte dat op”. Dus, beschrijf iets dat met je resoneerde vanuit zijn profiel, adviseert Spira, maar vermijd fysieke complimenten omdat “ze te cliché lijken.” En houd het kort: OkTrends ontdekte dat de ideale lengte van het eerste bericht slechts 200 tekens is, oftewel één minuut typen voor de gemiddelde schrijver. De kortste berichten krijgen de beste respons; het antwoordpercentage neemt af naarmate berichten langer worden.