Op dit moment heeft bijna 50% van de ondernemers een eigen boekhouder, dat is natuurlijk logisch als je naar de voordelen ziet

Niemand droomt ervan om een restaurant of winkel te openen, zodat ze urenlang naar debiteuren- en crediteurenkolommen kunnen staren. Veel ondernemers en kleine ondernemers kunnen profiteren van het hebben van een extra hand die de boeken balanceert, maar ze kunnen onzeker zijn over het uitbesteden aan een accountantskantoor.

  • Deskundigen raden aan om een professionele accountant in te huren zodra een bedrijf ongeveer 25-30 werknemers of een omzet van meer dan 1 miljoen dollar heeft, maar veel organisaties kunnen veel sneller dan dat profiteren van de hulp van de boekhouding. Inzicht in sommige van de andere diensten die een bedrijf levert kan de beslissing makkelijker maken. Wil je meer weten? Lees dan alle informatie over boekhouders in Nederland.

1. Budgettering

Het opstellen en vasthouden aan een budget is een uitdaging voor elk team, dus een blik van buitenaf op de inkomsten en de uitstroom van contant geld kan zeer nuttig zijn. Een accountantskantoor kan advies geven over wanneer bedrijven nieuwe medewerkers moeten aannemen, welk percentage van het budget moet worden toegewezen aan verbetering of uitbreiding, en hoeveel geld er nodig is om de normale bedrijfsvoering te handhaven.

2. Belastingen

Maandelijkse en driemaandelijkse belastingen kunnen ingewikkeld zijn. Van het opstellen van een eindejaarsaangifte tot het faciliteren van een controle, dit is zeker een van de meest nuttige diensten die een kantoor aanbiedt. Ook kan de accountant helpen bij het opzetten van belastingsoftwaresystemen en auditsoftware. Door deze processen te automatiseren, wordt de behoefte aan een fulltime boekhouder geëlimineerd, waardoor de kosten van een consultatie bij een kantoor minder duur worden dan het in dienst houden van een werknemer.

3. Advies

Het advies van een accountantskantoor is vooral nuttig voor nieuwere ondernemers die nog nooit een grootschalig financieel bedrijf hebben moeten leiden. Een accountant kan een waardevol hulpmiddel zijn voor advies over financiële strategieën, het maximaliseren van belastingvoordelen, het investeren van bedrijfsmiddelen en risicomanagement. Accountants kunnen ook inzicht geven in de afschrijving van apparatuur en andere activa, wat belangrijk is bij een eindwaardering.

4. Regelgeving

Terwijl een techneut onder de zon elke programmeercode kent, is het mogelijk dat hij of zij absoluut geen kennis heeft van de belastingwetgeving of andere bedrijfsvoorschriften. Het beschikbaar hebben van een accountant kan helpen om ervoor te zorgen dat het bedrijf legaal opereert en geen boetes oploopt. Als een van deze regels verandert, wordt het bedrijf op de hoogte gebracht en geadviseerd over de wijze waarop de nodige aanpassingen kunnen worden doorgevoerd.