Basisprincipes van het handelen in Bitcoin

Als Bitcoins al in bezit zijn, kan de handel onmiddellijk beginnen en in veel gevallen zonder persoonlijke verificatie plaatsvinden, omdat de eigenaar in het bezit is van een Bitcoin-portemonnee met een unieke handtekening en sleutel. Als er geen Bitcoins in eigendom zijn, zullen veel beurzen en makelaars Bitcoin aanbieden aan een potentiële handelaar die een derivaat zoals een CFD of Contract for Difference gebruikt.

Het eerste en belangrijkste ding om te onthouden over Bitcoin-handel is dat de cryptocurrency extreem vluchtig is. Aangezien Bitcoins geen fiat-valuta zijn, is hun prijs niet direct gekoppeld aan een nationale economie of het beleid van een bepaalde natie. Bitcoins zijn ook wereldwijd, wat betekent dat ze overal via internet kunnen worden verzonden. Hun waarde is ook onderhevig aan schommelingen in reactie op nieuwsdienstrapporten van gerenommeerde economische experts.

Veel verschillende evenementen kunnen Bitcoin-prijsniveaus beïnvloeden, waaronder evenementen zoals de devaluatie van China van de Yuan in China en kapitaalcontroles die op Cyprus zijn geïmplementeerd, die de aandacht op Bitcoin vestigden en een rally leidden. Bitcoin-volatiliteit kan een groot voordeel – of nadeel – zijn met intraday-bewegingen van maar liefst vijf procent van zijn waarde op een bepaalde dag.

Handelen in bitcoin

Om te beginnen met handelen in Bitcoin, bestaat de eerste vereiste uit het vinden van een geschikt Bitcoin-handelsplatform om Bitcoins te kopen en verkopen. Daarna moet u ook de btc koers nagaan. Vergeet niet dat er geen centrale uitwisseling voor Bitcoins is, maar veel uitwisselingen van verschillende grootte die gespecialiseerd zijn in btc waarde zullen u een geschikt handelsplatform bieden.

De nummer één Bitcoin-beurs ter wereld, gemeten naar handelsvolume in Amerikaanse dollars is Bitfinex. Deze uitwisseling heeft een gemiddeld handelsvolume van ongeveer 25.000 Bitcoins per dag, en haar klanten kunnen zonder verificatie handelen op de beurs als cryptocurrency wordt gebruikt als stortingsmethode. Andere grote Bitcoin-uitwisselingen die het overwegen waard zijn, zijn Bitstamp, OKCoin, Kraken en Coinbase.