Recordaantal leerling-chauffeurs na lockdown

Rijscholen hebben een recordaantal nieuwe chauffeurs gezien die les zochten sinds de lockdown is beëindigd.

 

Het aantal vragen bij sommige grote scholen is verdubbeld sinds de lessen in Engeland zijn hervat, omdat mensen de verloren leertijd willen inhalen of een rijbewijs zoeken als alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer.

 

Rijlessen werden in maart stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus en begonnen pas begin juli in sommige delen van het VK te hervatten. Leerlingen in Engeland en Noord-Ierland mochten vanaf 6 juli weer achter het stuur zitten, een dag die instructeurs Manic Monday hebben gedoopt vanwege de grote belangstelling.

 

Bill Plant Driving School rapporteerde een stijging van 231 procent in het aantal onderzoeken vergeleken met dezelfde dag vorig jaar en een opmerkelijke stijging van 2000 procent in vergelijking met maart.

 

Rijscholen moesten in maart de lessen stopzetten

Over het geheel genomen zag de rijschool een toename van 122 procent in het aantal aanvragen in vergelijking met juli 2019, een stijging die wordt weerspiegeld door RED Driving School, die de interesse van leerlingen heeft zien verdubbelen sinds de lessen in Engeland opnieuw zijn gestart.

 

Industrie herstelt

Tom Hixon, hoofd van de instructeurondersteuning bij Bill Plant Driving School, zei dat juli de drukste maand van het bedrijf in zijn 15-jarige geschiedenis was, omdat duizenden mensen zich haastten om lessen te krijgen.


 

Hij merkte op: “We zijn absoluut overweldigd door hoe de industrie weer op de been is gekomen na vele maanden te zijn gesloten vanwege de huidige pandemie.

 

“We hadden duizenden rij-instructeurs zonder inkomen en veel meer inwoners van het VK die wilden leren autorijden of die hun lessen en tests moesten uitstellen totdat de lockdown-beperkingen waren versoepeld.

 

“Iedereen bij de Bill Plant Driving School is blij weer aan het werk te zijn en een dienst te leveren die velen door het leven zullen gaan, en we zijn blij dat we zo velen hebben kunnen helpen om hun rijlessen op gang te krijgen. ”

 

Ian McIntosh, CEO van RED Driving School, zei dat het bedrijf sinds begin juli meer dan 37.000 vragen had ontvangen – een recordhoogte. welke snelheid met caravan kan rijden.

 

Hij voegde eraan toe: “Als de grootste rijschool van het VK zijn we verheugd dat de meerderheid van onze instructeurs er nu voor heeft gekozen om weer aan het werk te gaan en dat we in staat zijn om zo’n dramatische toename van de vraag aan te kunnen. We hebben maatregelen genomen om de lessen zo veilig mogelijk te maken en kijken reikhalzend uit naar de herstart van de rijlessen in Schotland. ”

 

Alle rijscholen moeten zich houden aan nieuwe richtlijnen om personeel en studenten te beschermen tegen de overdracht van coronavirus en testcentra hebben ook nieuwe protocollen voor sociale distantie en hygiëne geïmplementeerd. cbr examen theorie kan sneller.

 

De autorijlessen werden op 6 juli hervat in Engeland en Noord-Ierland en op 27 juli in Wales. Leerders in Schotland zullen tot 24 augustus moeten wachten voordat de lessen opnieuw beginnen.